Oplæggene fra WordCamp 2015

Her samler vi links til præsentationerne fra WordCamp  Danmark 2015

8 fejl selv garvede online iværksættere begår

Lær de 8 fejl selv garvede online iværksættere begår og hvordan du tjener penge på at undgå dem!

På 45 min lærer du hvordan du får succes med din online business i kombination med at bruge WordPress.

Sådan kom recordere.dk på WordPress

Hvordan konverterede recordere.dk fra et IIS / .net baseret CMS til WordPress, og hvordan sikrede vi at performance forblev høj, og svartider lave. Recordere.dk kører et setup med op til 500 samtidige brugere, og bruger både Varnish og Cloudflare for at sikre god performance.

Jens vil gennemgå deres nuværende setup, og hvordan man konverterede indhold til den nye platform.

There’s a Hook for That

How can you change theme elements without creating child themes? How can you change plugin behaviour, or admin screens, without hacking the code? Through concrete real-world examples, I’ll show you how powerful actions and filters in WordPress are. If you are just beginning to learn to code, you can use them today with just a little PHP. If you are an experienced developer, you’ll get some insight into the typical use-cases I meet in my daily work, and maybe discover a new hook you didn’t know about.

(English)

WP Core – Hvor er vi på vej hen?

WordPress communitiet har gennem de seneste år gjort meget for, at vi kan følge med i hvad der sker. Bare sidste år valgte de at gå fra IRC til Slack – noget som fik antal deltagere til disse Core møder til at stige drastisk.

Make WordPress bloggene har i stor grad hjulpen til at man kan holde sig i loopet. Særligt core bloggen giver et godt indblik i, hvad der sker i core og hvad vi kan forvente.

Er du ikke opdateret på de problemer WordPress har haft med shortcodes, eller ved hvad “the taxonomy roadmap” går ud på, så er dette en præsentation om, hvad der er sket i WordPress core, og hvad vi kan forvente i fremtiden.

WordPress lokal udvikling til produktion

Det er nemt at installere og anvende WordPress i hverdagen. Du kan se ændringer med det samme, du klikker på opdater, og du kan skifte tema og tilføje plugins med et enkelt klik. Men du kan også se med det samme, når noget går HELT GALT, og dit website går i sort (eller hvidt), efter at du har installeret et tilsyneladende harmløst plugin.

I dette oplæg viser jeg dig, hvordan du med fordel kan installere WordPress lokalt på din egen computer og nemt migrere det til dit webhotel ved hjælp af programmet DesktopServer. Jeg viser også, hvordan du kan synkronisere to WordPress-databaser ved hjælp af WP Migrate DB Pro.

(Dansk)

Hurtigere websites med simple optimeringer

I min præsentation vil jeg give eksempler på simple optimeringer, som kan gøre dit WordPress site hurtigere. Jeg vil desuden komme ind på hvordan man tester, samt monitorerer performance niveauet på sit WordPress site.

Du vil gå fra præsentationen med en værktøjskasse, fyldt med gode råd til hvordan du kan gøre dit website hurtigere.

Præsentationen er teknisk, men alle som har arbejdet med et website før, vil kunne følge med.

Preparing the post-mobile UX

If you thought responsive design was the long awaited solution for cross-device web design and UX, it’s not. With mobile access overtaking desktop, and the rise of emerging devices, responsive has been and still is a successful transition from fixed to adaptable layout and content management. But what’s next?

We will see how developers, designers and users are approaching the evolution of today’s content and experience, as well as the achievements and limitations of multi-channel design. Also, with Core 4.4 as a milestone, we will see how WordPress prepares its front-end transition with its new theme Twenty Sixteen and the integration of the Rest API.”

(English)

Gør WordPress tilgængelig for alle

Op mod 10% af befolkningen har nedsat funktionsevne i en sådan grad, at det gør dem handicappede i hverdagen. De har mere end svært ved at navigere på og forstå en hjemmeside, hvis den ikke opfylder gængse webstandarder. Det er synd for disse brugere, og dumt af dem som ejer de utilgængelige hjemmesider.

I dette oplæg giver jeg en introduktion til hvad tilgængelig er og hvorfor det er vigtigt. Jeg kommer også ind på, hvordan WordPress har det med tilgængelighed, og ikke mindst hvad du selv kan gøre for at gøre WordPress tilgængelig for alle.

(Dansk)

Netværkssession (Word + Press)

Til Wordcamp samles det danske WordPress community og det er en fantastisk lejlighed til at dele viden og erfaringer – så i denne netværkssession skal vi i en struktureret form dele viden, erfaringer og tanker om WordPress, måske kan du finde nye samarbejdspartnere eller sætte temaer på dagsordenen til kommende meetups.

Du vil komme til at møde mange af de andre deltagere til WordCamp, få et overblik over hvem der er i det danske WordPress community og hvad de går og laver for tiden. Måske møder du nogen, der lige har fundet svaret på det problem, du roder med for tiden? Nogen der arbejder med det samme, eller er interesserede i at lære noget om samme emne?

Bliv mester i WordPress WooCommerce betalingsløsninger – en gang for alle

Med de mange betalingsløsninger der findes til WooCommerce og andre shop systemer er det efter hånden svært for mange at gennemskue hvad der giver mening.

Jeg vil derfor gennemgå hvilke betalingsløsninger der findes til WooCommerce.
Herefter klarligge hvilke fordele og ulemper de mest kendte besidder inden jeg viser hvordan man sætter en betalingsløsninger op direkte på siden med SSL og integreret betaling.

Husk nu også den manuelle backup!

Mange får udarbejdet en hjemmeside til flere tusinde kroner, men glemmer backup… De satser på at webhotellet klarer det for dem, men webhotellet har kun backup i en begrænset periode og faktisk kan deres deres backup-system fejle… der findes også plugins, der automatisk tager backup af din side, men bliver de ikke vedligeholdt, så kan de også fejle.

Skal du lave en større opdatering på din side, så er det altid en rigtig god idé at tage en manuel backup inden du påbegynder arbejdet – og det er slet ikke svært eller voldsomt tidskrævende.

Jeg vil gennemgå hvordan man gør + fortælle lidt om hvad man kan gøre, hvis man har glemt det og er blevet hacket…

LIVE Happiness bar

Kom og få hjælp med DIT WordPress sites udfordringer.

Vi fortsætter den uformelle tone fra Happinessbaren og tager en LIVE session med problemløser-hatten på!

Det er simpelt; DU stiller et spørgsmål, viser en udfordring med dit site, og vi debatere og kommer med en løsning on-stage.

WordPress for charities – The Gift that keeps on giving

If you’ll join my session at WordCamp Denmark, you’ll hear about how my passion for WordPress helped me create an online presence for our family project turned multinational charity program and landed me my dream job, helping to protect WordPress sites at Sucuri.

It opened opportunities, allows me to work remotely for an American company, while also providing enough time to manage the volunteers behind the ShoeBox Romania Project.

Oh, and did I mention we’re currently looking for great WordPress security passionate folks to join our global remote team?

 

 

VIDEO of the presentation

Podcast med WordPress

WordPress er mange podcasteres foretrukne platform.
Mediet er nu 10 år gammelt. Brugerne er blevet mere mobile, og stadig flere henter podcasts gennem apps. Men stadig er det vigtigt at kunne oprette og vedligeholde et validt rss-feed.

Optimering af billeder i WordPress

Et billede siger som bekendt mere end 1000 ord, så selvfølgelig skal du bruge billeder på dit WordPress-website. WordPress kan en masse smarte ting med billeder ud af boksen, men inden du overfører dine højopløselige billeder fra din smartphone, så er der en række ting du bør være opmærksom på. Du bør fx være bevidst om filstørrelse, navngivning, lagring, metadata og temaets brug af billeder.
I dette oplæg giver jeg dig nogle bud på, hvordan du kan skabe et godt workflow fra klargøring af billeder inden de uploades, til hvordan du kan optimere håndteringen i WordPress ved brug af sund fornuft og smarte plugins. Jeg undgår ikke helt at komme ind på lidt teknik, men alle kan være med uanset tekniske forudsætninger.

Et kig ned i min værktøjskasse

I denne præsentation vil jeg dele ud af mine bedste tips og tricks til at designe og bygge hjemmesider i WordPress. Det bliver et meget lavpraktisk oplæg hvor jeg beskriver min arbejdsproces og herunder runder vigtige elementer som valg af tema, strukturering af design forløbet, mine inspirationskilder til fonte, farver og grafik samt overdragelse af hjemmesiden når den er færdig og den videre drift af siden.

7 tips til at få flere tilmeldte til dit nyhedsbrev

Hvordan får jeg flere tilmeldte til mit nyhedsbrev?

For at kunne drive en forretning er det vigtigt der hele tiden er et kundeflow. Email markedsføring er den markedsføringsform der giver det bedste return on investment.

Udnyt mulighederne, ved at optimere dine kunders mulighed for at tilmelde sig til dit nyhedsbrev.

Vi et ansvar for vores kunders kunder

Når det kommer til sikkerhed ifht. de løsning der leveres, har vi et ansvar som WordPress udviklere, ejere af bureauer og virksomheder, samt leverandører.

Ikke kun over for vores kunder – men også vores kunders kunder.

I denne præsentation vil vi tage et overblik over hvad sikkerhed for WordPress løsninger er og hvordan vi med relativt enkle tiltag, kan øge sikkerheden markant for vores kunder og deres kunder.

Theme Customiser – Utilizing the live preview options for themes

In this presentation you will learn why the Theme Customiser is an awesome tool to create better user experiences in WordPress themes.

We also take a deeper look into the Customiser control room and asses the many wonderful possibilities this options system provides such as:

– Color customisation
– Menu layouts
– Logo and icon upload
– [Fill in with your imagination]

Difficulty: Intermediate